Back to Top

ANASAYFA

YAPI GÜÇLENDİRME NEDİR?

Yaşam kaybını azaltan ve binada hayatta kalma oranını artıran deprem stratejileri ve yüksek performanslı mühendislik uygulamalarının tümüne Yapı Güçlendirme denir.



Yapı güçlendirme projeleri nelerdir?

Yapı güçlendirme projeleri, hasar görmemiş bileşenlerin veya yapısal sistemlerin performansını artırmak veya hasarlı bileşenleri onarmak için yapılan teknik çalışmalardır. Hem güçlendirme projesinin hazırlanması, hem de güçlendirme projesinin uygulanması için ciddi bir tecrübe ve bilgi gereklidir. Bilinçsiz bir takviye, hafifletmek yerine yapısal riskleri arttırmış olabilir.





Yapı güçlendirme yöntemleri nelerdir?

Yapı güçlendirme yöntemleri, bulunduğu yükler altında taşıma performansını artırmak veya ek yükler taşıma gücünü daha yukarı çıkarmak için bir binanın yapısal sistemini yükseltme işlemini tanımlar. Toprak erozyonu, nem, kötü tasarlanmış modifikasyonlar, standartların altında malzeme kalitesi veya işçilik ve ayrıca yaşlanma veya ihmal nedeniyle bozulma gibi birçok nedenden dolayı stabilizasyon gerekebilir. Bu faktörlerden herhangi biri kararlılığı tehdit edebilir. Tabii ki, her proje için basit bir yöntem sunan tek bir çözüm yoktur. Ayrıca, genel inşaat topluluğunun uzmanlığının çoğu yeni inşaat üzerine odaklanırken, yapı güçlendirme mevcut yapıların ömrünü uzatmaya odaklanıyor. Bu nedenle, yapınız birinden mi, yoksa belirtilen sorunların bir kombinasyonundan muzdarip olursa, herşeyi ele almak için uygun malzemeleri, uzmanlığı ve beceriyi sağlayacaktır. Yapı Güçlendirme Hizmetleri, Temel güçlendirme, Perde güçlendirme, Döşeme kolon kirişin güçlendirilmesi, mantolama, eski ve yeni betonun kaynaştırılması, Şok ve stabilizasyon, Temelini Oluşturan Bölümler, Ahşap makas tamiri, Yapısal çelik değişiklikleri ve değiştirmeleri, Yığma donatı ve değiştirme, Yük taşıma ve yük taşımayan duvar modifikasyonları, Şev stabilizasyonu, İstinat duvarı, Helisel kazık, Çatı yapısı onarımı ve tadilatları, Yeni temel açıklıkları ve tadilatları şeklinde olmaktadır.





Perde Duvar Nedir?

Perde duvarları bina yapılarında yanal hareketi engellemek için kullanılır. Bina tipinize bağlı olarak beton veya ahşap kullanılarak yapılabilirler. Binanızın kilit alanlarına bir perde duvar veya duvarlar eklemek, depreme dayanma özelliğini büyük ölçüde artırabilir. Perde duvarları inşa etmek tüm binanızın boşaltılmasını gerektirmez. Sakinleriniz için inşaat etkisini en aza indirmek için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Bu seçenekleri tartışmak için bugün mühendislerimizi arayın.





Sismik Stabilite İçin Damperler Nelerdir?

Daha büyük, daha uzun boylu binalar daha sağlam bir çözüm gerektirir. Damperler temelde binanızın şok emicileridir. Stratejik olarak yerleştirilmiş olan bu damperler, binanın tamir edilemeyen hasara yol açabilecek stresi almasına ve ciddi durumlarda çökmesine izin vermek yerine, binanın üzerindeki deprem kuvvetlerini emer. Damperler çok katlı apartman komplekslerini, otelleri ve diğer yüksek binaları korumak için kullanılır. Sismik damperler kullanılarak bina yatırımınızı ve içinde bulunan kişilerin yaşamlarını koruyabilirsiniz.





Park Yapısal Takviye Nedir?

Park halinde park etme, yolcular için ciddi bir risk oluşturur, ancak nispeten basit sismik güçlendirme teknikleriyle hafifletilebilir. Bu çözüm, aksaklık süresini büyük ölçüde azaltırken, yapınızın temel alanlarında bina gücünü önemli ölçüde arttırır. Her bina benzersizdir ve çözümler, kat sayısı, bina kompozisyonu ve sismik yük ile belirlenir. Mühendislerimiz binanıza uyacak ve kodunuzu uyumlu hale getirmek için hızlı bir şekilde güçlendirme planı geliştirebilirler.





Mevcut Sütunları Güçlendirmek İçin Fiber Takviyeli Polimer (FTP) Nedir?

Bu minimal olarak invaziv çözüm, sütunlar inşa edildiğinde, kod uyumluluğuna ilişkin LA Sismik Yönetmelik standartlarına uymadığında uygulanabilir. Yapı incelemeleri yaptıktan sonra, stres seviyelerinin potansiyel sütun arızasını gösterdiği durumlarda destek eklemek için bir plan geliştirildi. Fiberle Güçlendirilmiş Polimer sargısı, geleneksel güçlendirme teknikleri gibi, yer kaplamadan beton elemanların gücünü ve sünekliğini arttırır. FRP hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde kurulabilir. İlk adım bir bina denetimidir. Bugün denetiminizi planlamak için mühendislerimizden biriyle irtibata geçin. Bir binanın veya inşaat mühendisliği yapısının kullanılması hizmet ömrü boyunca değişebilir: örneğin, işlevi değişebilir, yükler artabilir veya daha yüksek bina standartları gerekli olabilir ve yapı uyumlu hale getirilmelidir. Tarihsel veya merkezi yapıların, özgün tasarım veya formları etkilemeden, ayrı bir şekilde güçlendirilmesi gerekebilir. Yapının ömrünü uzun yıllar boyunca uzatmak için, yapısal güçlendirme güvenli bir seçimdir. NG Mühendislik, her türlü yapısal güçlendirme için tam kapsamlı, eksiksiz sistemler sunar. Gereksinimin, eğilmenin, kaymanın veya sismik direncin arttırılması olup olmadığı, test edilmiş ve kanıtlanmış NG Mühendislik sistemleri betonarme, çelik, ahşap ve duvar taşıyıcı yapılarda kullanılabilir.